Jaktsmedjan

Om oss..

Vi heter Mikael och Linda och bor i Hålanda, en by tillhörande Ale kommun i Västra Götaland. Där bor vi tillsammans med vår dotter Emma. Hundintresset har funnits sedan barnsben hos Mikael och Linda fick så gott förlika sig med hundintresset när hon valde att gifta sig med en jakttokig kille.

Vi brinner för både älgjakt och vildsvinsjakt och föder i dagsläget upp Östsibirisk Laika.

 

Vi har dagsläget ett gäng hundar, som presenteras närmre under fliken hundar. Intresset för avel har sedan länge varit stort och kenneln startades 2019  och vår första kull är planerad till 2021.
 

Vår ambition är en kennel med gemenskap och att erbjuda en god kontakt mellan oss och valpköparna. Vi finns med stöd och support under hela hundens liv.
Vår ambition är att ordna träffar och ha kontunerlig kontakt med våra valpköpare, allt för att försöka ge hundarna de bästa förutsättningarna.  Och självklart eftersträvar vi att följa rasens avelstrategi.

Valparna levereras avmaskade, vaccinerade, chipmärkta, dolda fel försäkrade i 3 år, registrerade i SKK och innehar stamtavla.

I vår uppfödning av Östsibirisk Laika lägger vi stor vikt vid vissa egenskaper som vi strävar efter. De ska ha ett aktivt arbetssätt vid ståndarbete, visa stort mod och en balanserad skärpa. Jaktlusten ska vara god, och hunden ska utstråla energi. Vi föredrar samarbetsvilliga hundar, då jakten både blir roligare men också mer effektiv. En annan viktig aspekt är Laikornas mentalitet. De ska vara trygga, stabila och fungera väl i det vardagliga livet. 

Fällekrokens Thuja "Aiika"


Jämtlandsfjällen bjöd på en fantastisk natur och utmanande älgar för en 9 månaders unghund.

Jaktprov


Mikael är sedan några år tillbaka godkänd jaktprovsdomare för både älg och vildsvin och brinner för jaktformen med ställande hundar, i största möjliga mån är jag behjälplig med frågor och svar gällande jaktprov.

Föreningsaktiv


Mikaels stora intresse för ställande jakthundar och engagemang gör att han idag är involverad i både Svenska Laikaklubben och i Västsvenska Älghundklubben